Terug

Praktisch

Datum: 29 juni 2021
Uur: 09:30 - 12:00
Prijs: 761
Lesgever: Gaetan Hug
Thema: Artificial Intelligence
Aangeboden door: Sirris

Artificiële intelligentie in machinebouw

De AI-toepassingen breiden zich almaar sneller uit, en in almaar meer sectoren, om de meest uiteenlopende taken op te lossen. Ook de machinebouw begint voordeel te halen uit AI-oplossingen. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend om uit te maken welke vorm van AI geknipt is om een bepaald probleem op te lossen. Bijgevolg heeft Sirris een aantal gebruikssituaties van pertinente toepassingen geselecteerd, waaronder de detectie van anomalieën of de controle van de productkwaliteit, om aan te tonen wat de AI-technologieën zoal kunnen betekenen voor de sector van de machinebouw en welke de beschikbare mogelijkheden zijn om deze technologieën in de machines in te zetten.

Om machinebouwbedrijven een exclusief en dieper inzicht te geven in het potentieel van AI, zetten Sirris en Agoria, in samenwerking met diverse partners, een themagericht programma rond dit onderwerp op. Het is bedoeld om bedrijven te inspireren en hen concreet op weg te zetten naar zinvolle toepassingen voor AI in hun machines. Het programma behelst de volgende sessies:

AI in machinebouw - pertinente toepassingen, praktische gebruikssituaties en mogelijke implementaties

De eerste collectieve sessie gaat dieper in op het potentieel van AI voor machinebouw: wat zijn de pertinente toepassingen? Aan welke voorwaarden moet een probleem voldoen om met succes door AI te worden opgelost? Wat zijn de mogelijkheden om AI in een machine te implementeren? Tijdens deze sessie tonen we verscheidene gebruikssituaties van AI in machines, waarbij de focus wordt gelegd op oplossingen die implementeerbaar en haalbaar zijn voor kmo’s. Na afloop van deze sessie bent u in staat om de mogelijke toepassingen van AI in uw bedrijf te identificeren.

Gesprek met de expert: bespreking van mogelijke toepassingen

Om de potentiële toepassingen voor uw bedrijf te bespreken, wordt een online sessie of een bezoek met een of meer experts georganiseerd. Tijdens dit gesprek bekijken we met u de mogelijke toepassingen die u hebt uitgelicht, de toegevoegde waarde van AI en de eventuele volgende stappen.

Uitwisseling van ervaring

Tijdens deze laatste sessie worden de uitdagingen van de verschillende deelnemers collectief besproken. Er zal ook tijd worden vrijgemaakt voor een 'deep dive' om een dieper inzicht te bieden in een aantal gemeenschappelijke thema’s. Er zal ook de mogelijkheid tot netwerking zijn om, indien nodig, verdere stappen te kunnen ondernemen.

Doelpubliek

Dit initiatief is bedoeld voor machinebouwbedrijven, en ook kmo’s, die willen weten welke toegevoegde waarde AI hun producten kan bijbrengen en welke technologieën momenteel beschikbaar en pertinent zijn. We richten ons in hoofdzaak op de besluitvormers binnen het bedrijf, die nauw betrokken zijn bij de machineontwikkeling.

Opmerking: om de deelnemers niet alleen te inspireren, maar ook een individuele benadering te verzekeren, is het aantal plaatsen beperkt tot 15. Wordt dit aantal overschreden, dan wordt een wachtlijst opgesteld.

Data

Sessie 1 - Inleidende sessie (½ dag, collectief, online) 29 juni 2021: 9:30 - 12:00
Sessie 2 - Individueel gesprek met een expert (½ dag, individueel, online of fysiek): nader te bepalen
Sessie 3 - Afsluitende sessie (½ dag, collectief, online of fysiek): nader te bepalen

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.