Terug

Praktisch

Datum: 15 December 2022
Uur: 12:00 - 17:00
Prijs: Gratis
Thema: Climate & energy
Aangeboden door: Flanders' FOOD, Fevia Vlaanderen

Thema-events

Verschillende experten en sprekers benaderen samen één onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Getuigenissen uit de industrie en inzichten uit de wetenschap, zowel uit binnen- als buitenland. Lees meer

Energy 4 Food

TRANSFORMers part 5: De innovatieve energiemogelijkheden van vandaag en morgen

De energieprijzen zijn al geruime tijd aan een ongeziene opmars bezig. Langs alle kanten krijgen jullie te horen hoe je hier als (voedings)bedrijf het best mee omgaat, maar de vraag rijst: is dit wel voldoende? Kom daarom op 15 december 2022 naar ons Energy4Food event waar verschillende relevante en innovatieve energietopics aan bod komen.

Het event Energy4Food kadert binnen het Industriepartnerschap, een platform onder leiding van Agoria en Sirris om de voedingsbedrijven samen te brengen, kennis en expertise te delen en actuele topics aan te kaarten. En juist daarom staat ons toekomstige event helemaal in het teken van energie. Tijdens de studienamiddag op 15 december laten we jullie kennismaken met mogelijke oplossingen om jullie bedrijf op langere termijn te beschermen tegen de energieproblematiek. 

Zo gaan we dieper in op de diensten en opportuniteiten binnen het Industriepartnerschap en op het project Rethink4Energy dat momenteel in de pijplijn zit. Je komt ook meer te weten over het Vlaamse actieplan rondom het verduurzamen van de energiedragers voor voedingsbedrijven én welke steunmaatregelen er ter beschikking worden gesteld om deze transitie te ondersteunen.  

Vervolgens gaan we dieper in op innovatieve, beschikbare energietechnologieën en technologieën die binnenkort op de markt komen. Zo bespreken we de mogelijke integratie van warmtepompen in de voedingsindustrie en welke voor- en nadelen daarmee gepaard gaan, maar lichten we ook toe of waterstof wel écht de energiebron van de toekomst wordt. Daarnaast komen ook thema’s aan bod die de flexibiliteit ten opzichte van energie moeten bevorderen. Denk hierbij aan batterijen en energie delen.

Hoe dit in de praktijk wordt omgezet, kunnen jullie zien tijdens een rondleiding bij Vondelmolen, het gastbedrijf waar dit event plaatsvindt.

Kortom, tijdens deze studienamiddag valt er niet enkel voor de voedingsbedrijven, maar ook voor toeleveranciers, technologie- en machineleveranciers heel wat interessants mee te pikken. Aarzel dus niet om je in te schrijven voor dit event!

13:00

Verwelkoming door Vondelmolen

Jan Borms, Owner Vondelmolen

13:10

Voorstelling Rethink4energy COOCK project

Eline Stuyven, innovatie manager Flanders’ FOOD

13:20

Voorstelling Industriepartnerschap

Eline Stuyven, innovatie manager Flanders’ FOOD

13:35

Hoe kunnen voedingsbedrijven hun warmte op een groene manier opwekken en wat zegt het beleid

Tom Quintelier, Energie adviseur Fevia Vlaanderen

14:05

Warmtepomp technologie en procesoptimalisatie: een integrale benadering naar een CO2 neutrale voedingsfabiek

Tom Eelen, Sales manager Heating & Refrigeration Solutions GEA 

14:35

Pauze

15:00

Waterstof als toekomstige energiebron? Een genuanceerd verhaal

(ntb)

15:30

Op zoek naar flexibele energie

(ntb)

16:00

Overzicht innovatieve energietechnologieën

(ntb)

16:40

Rondleiding Vondelmolen

17:30

Afsluitende netwerkreceptie

18:30

Einde

Meer info & registreer

Partners

Flanders' FOOD
Flanders' FOOD

Als speerpuntcluster agrifood versterkt Flanders’ FOOD de innovatieslagkracht van de voedingsbedrijven, door het verhogen van de wetenschappelijke en technologische kennis. Je kan er terecht voor specifieke ondersteuning je bij je innovatieprojecten en voor een steeds groeiend aanbod aan initiatieven.

Fevia Vlaanderen
Fevia Vlaanderen

Fevia Vlaanderen is de stem van de Vlaamse Voedingsindustrie en staat voor een sterke, competitieve, innovatieve en duurzame voedingsindustrie. Om een duurzame groei mogelijk te maken voor onze leden, verdedigen wij hun belangen, adviseren we hen en creëren we netwerk- en leermomenten.