Terug

Praktisch

Datum: 06 December 2022
Uur: 09:00 - 16:00
Prijs: €370
Thema: Circular Economy
Aangeboden door: Sirris

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - Integreer circulariteit in uw productontwerp

Deze masterclass reikt u inzichten, methodes en tools aan voor ontwerp van circulaire producten. Dit helpt u goede keuzes te maken voor uw product en bijhorende diensten, die in de praktijk ook echt werken, rekening houden met de milieu-impact, het beoogde verdienmodel en het ecosysteem waarin uw product zal functioneren.

Circulariteit inbrengen in het ontwerpproces van uw product is niet vanzelfsprekend. De denkpatronen, methodes en tools uit het (nog) dominante lineaire model zijn niet steeds geschikt of optimaal. Bijkomende aspecten en aanpassingen dringen zich op. Het ontwerp van uw product heeft een grote impact op de gehele levenscyclus en is een belangrijke hefboom om uw circulaire ambities te realiseren. 

Deze masterclass reikt u inzichten, methodes en tools aan die u toelaten om circulariteit doorheen het gehele ontwerpproces in te brengen. Zinvolle keuzes vroeg in het ontwerpproces voor uw product en bijhorende diensten maken, validatie van de keuzes die in de praktijk  werken, inschatten en rekening houden met de milieu-impact van bij de start, uw product en dienst linken aan het beoogde verdienmodel en het ecosysteem waarin uw product zal functioneren, … dit zijn de uitdagingen waarvoor we u wapenen. U leert dus welke aanpassingen in het ontwerpproces nodig zijn om circulaire producten en diensten te concretiseren.   
Als het voor uw organisatie duidelijk is welk product of welke product-dienst-combinatie u in de markt wil zetten, maar de ontwerpstrategie of de validatie van uw ontwerp is nog niet geheel helder, dan is deze masterclass zeker iets voor u. 

Programma

09u00 : Sessie 1 - Intro en focus op inputs voor ontwerpstrategie
10u15 : Pauze
10u30 : Sessie 2 - Eco-impact beoordelen in vroege fase van ontwerpproces
11u45 : Lunchpauze
13u15 : Sessie 3 - Keuzes maken op basis van alle inputs
14u30 : Pauze
14u45 : Sessie 4 - Valideren van het productontwerp
16u00 : Einde

Wat mag u verwachten :

  • Interactieve begeleiding en directe toegang tot de experts 

  • Inspiratievolle praktijkvoorbeelden uit de maakindustrie

  • Internationale expertise in circulair productontwerp

  • Toegang tot alle templates en tools die we in deze sessie gebruiken

  • Opname van de masterclass zodat u deze later kan herbekijken

  • Een leeslijst (boeken en publicaties) rond circulair product & service design, waarmee u zich verder in het onderwerp kan verdiepen

  • Toegang tot een netwerk van nationale en internationale experts


Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.