Terug

Praktisch

Datum: 16 March 2023
Uur: 09:00 - 17:00
Prijs: €307
Lesgever: Guido Heunen
Thema: Digital Services
Aangeboden door: Sirris

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - 3D-printen ten dienste van uw bedrijf

In België zijn alle voorwaarden aanwezig om optimaal gebruik te maken van 3D-printen (of additive manufacturing). Maar hoe gaat u concreet tewerk? U komt het te weten tijdens deze masterclass die u een rondleiding biedt in de wereld van het industriële 3D-printen.

Additive manufacturing (of 3D-printing) bestaat al jaren. Toch weet de industrie er weinig van en laat daardoor vele praktische toepassingen ter ondersteuning van de vooruitgang links liggen. België is nochtans een van de pioniers op dit gebied en beschikt over een ecosysteem dat al sterk ontwikkeld is en dus zeer gunstig is voor experimenten. Alle voorwaarden zijn bijgevolg aanwezig om ook u optimaal voordeel te laten halen uit deze technologieën. Alleen, hoe begint u eraan? U komt het te weten tijdens deze masterclass die u een rondleiding biedt in de wereld van het industriële 3D-printen.

Doel van de masterclass is licht te werpen op het potentieel van additive manufacturing en tegelijk de valstrikken bloot te leggen die men absoluut moet vermijden. Er zullen veel inspirerende voorbeelden van toepassingen worden uitgewisseld en er zal ruimte zijn voor persoonlijke besprekingen om de specifieke vragen te beantwoorden. U wordt op het juiste ritme in de juiste richting geleid. Zo krijgt uw bedrijf de kans om een versnelling hoger… of zelfs naar 3D te schakelen.

Programma

  • Inleiding in de stand van de techniek inzake additieve technologieën

  • De potentiële toepassingen binnen uw bedrijf kunnen herkennen

  • De waardeketen van additive manufacturing, van ontwerp tot afgewerkt onderdeel

  • Bestaande procedés en keuze van het procedé dat het beste aan uw behoeften tegemoetkomt

  • Het eigenlijke kostenplaatje

  • De beste integratiestrategie

  • Kenmerken van de ge-3D-printe werkstukken

  • Creatief ontwerp voor 3D-printen

  • Inleiding in de normen voor 3D-printen

  • Interactie met uw serviceprovider

Doelpubliek 

Deze masterclass is bedoeld voor al wie betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe producten en geïnteresseerd is in 3D-printingtechnologieën (ontwerpers, ingenieurs, productie- en R&D-managers). Iedereen die wil weten hoe 3D-printing in zijn eigen situatie kan kaderen, vindt tijdens deze masterclass de informatie en de tools om op de best mogelijke manier vooruit te komen.

Om de kwaliteit van onze masterclass te garanderen, beperken we het aantal deelnemers tot 15. Bedrijven krijgen voorrang bij de inschrijving. Eén deelnemer per bedrijf.

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.