Terug

Praktisch

Datum: 25 October 2022
Uur: 09:30 - 16:00
Prijs: €365
Lesgever: Patrick Cosemans
Thema: Factory Of The Future Smart Products
Aangeboden door: Sirris, Centexbel

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - Atmospheric & Low-Pressure Plasma - a sustainable technology

In de zoektocht naar meer duurzame en milieuvriendelijke oppervlaktebehandelingstechnieken kan atmosferische plasmatechnologie een interessant alternatief vormen voor reiniging, activatie, modificatie of functionalisatie (dunne coating) van een oppervlak. Deze masterclass geeft een overzicht van de stand van zaken van de plasmatechnologie.

In tegenstelling tot traditionele technieken zoals stralen, nat-chemische primers en coatings of chemische etsmiddelen staat de atmosferische plasmatechnologie voor minder materiaalverbruik, geen VOC’s en een lager energieverbruik, aangezien uitharding op verhoogde temperatuur niet noodzakelijk is.

Deze masterclass, een organisatie van Centexbel en Sirris, geeft een overzicht van de stand van zaken van de plasmatechnologie. In twee keynote-lezingen zal uitgebreid ingegaan worden op de technische aspecten van de plasmatechnologie zelf en de duurzaamheid van de technologie ten opzichte van traditionele coatingtechnieken, met aanvullend als voorbeeld de toepassing van de technologie voor de applicatie van recent ontwikkelde bio-gebaseerde coatings.

Vervolgens zullen verschillende producenten en leveranciers van dergelijke systemen, telkens een drietal voorbeelden van cases geven, waar de technologie vandaag reeds in de industrie wordt toegepast, met focus op diverse materiaalsubstraten waaronder, textiel, kunststoffen, metaal of composiet. Daarnaast geeft elk bedrijf ook zijn visie op duurzaamheid.

Programma

09.30 Welkom

10.00 Keynote: What is plasma? What are the advantages? And what about sustainability? - Dr Rouba Ghobeira (University Ghent)

10.45 Europlasma technology at work in Flanders - Filip Legein (Europlasma)

11.15 Plasma technology explained through a few case studies on different materials - Pascal Verheyen (Sinvacon)

11.45 Case studies by AGC (to be confirmed)

12.15 Network lunch

13.30 Keynote: Plasma-polymerized functional bio-based composite coatings by LIST - Luxembourg Institute of Science and Technology (to be confirmed)

14.45 Case studies by MPG, Gill Scheltjens

15.15 Case studies by TIGRES: Ralph Greger

16.00 Networking drink

Voor wie?

Deze masterclass richt zich op bedrijven die willen kennismaken met deze technologie alsook bedrijven die de technologie reeds toepassen maar meer inzicht willen krijgen in de technologie, de laatste stand van zaken naar toepassingen en meer willen weten over de duurzaamheid van de technologie.

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Centexbel
Centexbel

Door wetenschappelijke en technologische kennis te delen, helpt Centexbel bedrijven met het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve, hoogwaardige, veilige en duurzame producten.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.