Terug

Praktisch

Datum: 17 November 2022
Uur: 09:00 - 17:00
Prijs: Vanaf €439
Lesgever: Jerry Lenaerts
Thema: Cybersecurity
Aangeboden door: vigc

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - Cybersecurity

Ransomware, hacking, data breaches… we lezen er dagelijks over in de pers. De frequentie van dergelijke incidenten is inmiddels zo hoog dat dit stilaan nieuws in de zijlijn wordt. Voor de getroffen bedrijven en personen zijn cyberincidenten echter allesbehalve triviaal. Recent nog werd in Italië Pixartprinting (Cimpress group) getroffen door een cyberaanval. Ook in het VK werd een bedrijf ‘aangevallen’. Voorkom dat uw bedrijf wordt opgezadeld met een digitale lockdown of erger! De directe kosten en nevenschade kunnen immers hoog oplopen, en uw onderneming zwaar impacteren.

Waarom deze masterclass?

Klanten vertrouwen u met hun gegevens. Door digitale printtechnologie en een nieuwe manier van papieren communicatie (kleinere oplages en personalisatie) worden steeds meer data door de klant aan het grafisch bedrijf aangeleverd. Dat vereist dat u er als een goede huisvader mee omgaat, conform de regelgeving, en dus dat u er zorg voor draagt dat die gegevens veilig zijn bij u.

Maar natuurlijk is het dikwijls moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien als het om cybersecurity gaat. Wanneer doe je “genoeg” aan cybersecurity?

Wat kunt u verwachten?

• ICT – historie en recente ontwikkelingen
• Cybersecurity technology basics – wat moet je weten om mee te kunnen praten over cybersecurity
• Cybersecurity frameworks – dit helpt om een goede cybersecuritystructuur op te zetten
• Cybersecurity next step – welk gesprek ga je in je eigen organisatie aan met de verworven kennis?

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor:

  • alle grafische bedrijven die van zichzelf vinden dat hun cyberveiligheid nog te veel een ad-hoc gebeuren is;

  • startende grafische bedrijven die cybersecurity meteen goed willen aanpakken;

  • kmo’s die voorheen nog niet veel aandacht aan cybersecurity schonken.

Meer info & registreer

Partners

vigc
vigc

VIGC informeert en ondersteunt als onafhankelijk innovatiecentrum en netwerkorganisatie, alle grafische bedrijven en hun stakeholders, bij het invoeren van innovaties en best practices met als doel de waardeketen kwaliteitsvoller, efficiënter en duurzamer te maken en de competitiviteit te versterken.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.