Terug

Praktisch

Datum: 25 February 2022
Uur: 09:00 - 17:00
Prijs: €439
Lesgever: Patrick Coomans
Thema: Cybersecurity
Aangeboden door: Agoria

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - Cyberveilig in 30 stappen

Klanten vertrouwen u met hun gegevens. Dat vereist dat u er als een goede huisvader mee omgaat, volgens, in overeenstemming met de regelgeving, en dus dat u er zorg voor draagt dat die gegevens veilig zijn bij u. Maar tegelijk begrijpen we het terughoudende standpunt ook wel: als KMO hebt u zoveel andere prioriteiten en onzekerheden, en is het dikwijls moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien als het om cybersecurity gaat. Wanneer doe je “genoeg” aan cybersecurity? Bovendien is de verantwoordelijkheid voor cybersecurity misschien wel een taak die je cadeau kreeg bovenop talloze andere taken, zoals het beheer van de interne IT van het bedrijf?

Uit feedback van ondernemers leerden we dat veel opleidingen over cybersecurity voor hen te theoretisch zijn. Daarom creëerden we speciaal voor u deze no-nonsense super-praktische masterclass met 30 haalbare stappen.

Gedurende deze masterclass leggen we je proefondervindelijk uit wat de drie beleidsassen zijn voor een degelijke risico-gebaseerde aanpak die de fundamentele basis zou moeten vormen voor élk bedrijf. We leggen u bovendien 30 haalbare en onmiddellijk toepasbare stappen uit waarmee u de cyberveiligheid in uw bedrijf naar een aanzienlijk hoger niveau kan tillen. Kunt u daardoor op beide oren slapen en cybersecurity definitief van uw takenlijst schrappen? Uiteraard niet, maar we verzekeren u wel dat als u deze 30 stappen goed toepast, u al een hele mooie balans zal gevonden hebben tussen het risico dat u loopt en de investering die u in cybersecurity doet.

De masterclass is gespreid over drie contactmomenten als volgt

 • Een online kick-off sessie van 90 minuten (vrijdag 25/02/2022, 09u00-10u30) waarin ook een kleine opdracht gegeven wordt aan alle deelnemers voor volgende keer

 • Een fysieke workshop (woensdag 9/03/2022, 09u30-17u00 in Bluepoint Antwerpen) incl. broodjeslunch en koffiebreaks

 1. Introductie van alle deelnemers, delen van ervaringen en inzichten, goede en slechte

 2. Basisbegrippen van cybersecurity

 3. De 30 stappen uitgediept, inclusief referenties naar cases, literatuur en tools, en enkele oefeningen

 4. Cybersecurity “myth-busting”

 5. Hoe spreek je over het onderwerp “cybersecurity” met je topmanagement?

 6. Concrete tips om binnen je bedrijf een cyber awareness programma op te zetten voor alle werknemers

   

 • Een online terugkoppelmoment van 90 minuten (vrijdag 25/3/2022, 09u00-10u30)

 1. Samenvatting van de opleiding in één slide

 2.  En hoe begin je er nu in de praktijk aan?

 3.  Hoe kan VLAIO je helpen?

 4.  Vragen en antwoorden, feedback over de opleiding

Daarnaast stellen we alles in het werk om alle deelnemers met elkaar te laten kennismaken en maximaal van elkaar te leren. Iedereen komt ruimschoots aan bod om inzichten te delen in een vertrouwelijke sfeer (Chatham House Rules: wat gezegd wordt binnen de opleiding, blijft binnen de opleiding).

In dit traject ligt de focus op pragmatische, direct toepasbare tips, aanbevelingen en ervaringen. Geen saaie theoretische lessen op een schoolbank, maar een hands-on aanpak met praktische en leerrijke cases uit het werkveld.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor IT managers van KMO’s, verantwoordelijken cybersecurity, technische founders van startups en scaleups, technisch aangelegde bedrijfsleiders, CTO’s, enz. Vereiste voorafgaande kennis: een minimale basiskennis van IT is nodig.

Meer info & registreer

Partners

Agoria
Agoria

Technologiefederatie Agoria telt meer dan 2000 lidbedrijven en is er voor iedereen die door technologie geïnspireerd is.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.