Terug

Praktisch

Datum: 19 January 2023
Uur: 09:00 - 16:30
Prijs: €370
Thema: Circular Economy
Aangeboden door: Sirris

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - De praktijk om uw circulariteitsprestaties en -ambities te meten en verbeteren

Circulariteit meten geeft u een referentiepunt, genereert acties voor verbetering en toont u en uw (toekomstige) klanten de resultaten van uw inspanningen. Deze masterclass geeft u een stand van zaken van tools en methodes om een intern dashboard op maat op te zetten, en de markt objectief te informeren over uw ambities en prestaties in circulair ondernemen, zodat u uw toegevoegde waarde op dit toekomstgerichte thema verder kunt versterken.

Nieuwe circulaire producten en verdienmodellen zorgen doorheen de waardeketen voor innovatie en creëren tal van jobs. Steeds meer bedrijven zetten in op circulaire strategieën en spelen zo in op de stijgende vraag naar circulaire producten en diensten. Maar hoe kan u de ambities en prestaties van uw bedrijf, product of waardeketen op het vlak van circulariteit meten? Hoe kan uw bedrijf ervoor zorgen dat het vooruitgang boekt? Welke van de vele beschikbare meetmethodes zijn in uw context het meest geschikt? Hoe ver staat de standaardisering van circulariteitsmetingen?

Deze en vele andere vragen zullen Sirris, VITO en Agoria beantwoorden tijdens de masterclass. We baseren ons op getuigenissen van bedrijven die hun ervaring met meetmethodes en tools delen. We geven ook een een overzicht van de belangrijkste en meest zinvolle tools en waarvoor ze best gebruikt kunnen worden.

U krijgt van ons

 • Meerdere industriële cases en getuigenissen, inclusief een vraag-en-antwoord-sessie

 • Interactieve begeleiding en directe toegang tot de experts en getuigenissen

 • Inspiratie om ook uw vooruitgang te verzekeren

 • Voor alle voorgestelde tools en methodes de links en toegang om ze te gebruiken of aan te kopen

 • Een leeslijst met artikels en relevante publicaties

 • De tools in een overzichtstabel bij elkaar gebracht

Resultaten

 • U kent  de verschillende niveaus en kaders waarop circulariteit benaderd kan worden (macro, meso, micro). U begrijpt dat circulariteit niet in één score te vatten is.

 • U zal één indicator of een set van indicatoren selecteren die bij uw bedrijf passen.

 • U krijgt inzicht in de kwantitatieve, kwalitatieve en organisatorische aspecten van het meten en bewaken van circulaire vooruitgang.

 • U krijgt praktijkgetuigenissen van bedrijven die specifieke generieke methodes en tools gebruiken en wat ze eruit geleerd hebben.

 • U krijgt een overzicht van een selectie tools die u helpen een volgende stap vooruit te zetten.

 • U krijgt een overzicht van de recente ontwikkelingen (ISO-standaardisering, beleidskaders en lopend onderzoek) in het meten van circulariteit.

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.