Terug

Praktisch

Datum: 03 February 2022
Uur: 09:00 - 17:00
Prijs: €370
Lesgever: Tom Jacobs
Aangeboden door: Sirris

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - Gereedschapsslijtage

Na de masterclass van vorig jaar rond het potentieel van datagebruik in verspaning, duiken we dit jaar verder in de problematiek van gereedschapsslijtage. Wat is het belang van het controleren en voorspellen van het gedrag van gereedschappen? Hoe kan u de juiste conclusies trekken uit slijtagebeelden? Welke data kan u gebruiken om de staat van het gereedschap te voorspellen? Hoe kan u directe metingen aan de hand van camerabeelden inzetten in een productieomgeving?

Tijdens deze masterclass, georganiseerd in het kader van het project Machining 4.0, worden theoretische inzichten afgewisseld met praktische tools en demo’s, en er wordt tijd voorzien voor vragen, interacties en discussies.

Sirris is actief in het onderzoeken op welke manier de staat van het gereedschap tijdens de productie kan bepaald worden aan de hand van productiedata. Dit kan data zijn afkomstig van externe sensoren of van beschikbare machine-informatie. Via machine-learning-algoritmes kunnen deze gegevens worden verwerkt tot voorspellingen over de hoeveelheid slijtage, de nog te gebruiken tijd en zelfs het type slijtage. Aan de hand van deze inschattingen kan er dan een bepaalde actie ondernomen worden (bijv. wisselen, parameters bijstellen, voortwerken).

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor bedrijven die actief zijn in verspanende bewerkingen, zowel van kleine of grote productieseries.

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.