Terug

Praktisch

Datum: 09 June 2022
Uur: 12:30 - 17:00
Prijs: €375
Lesgever: Pieter Beyl
Thema: Smart Products
Aangeboden door: Sirris

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - Uw product voorzien van IoT: make or buy?

U wilt een IoT-oplossing realiseren rond uw product of gewoon een beter zicht op wat dit vergt aan technologische ontwikkeling? In deze masterclass geven we u de essentiële aspecten en do’s-and-don’ts mee, vanaf vereisten over concept tot industrialisatie, aan de hand van een concreet productvoorbeeld.


De grote IoT-hype ligt al even achter ons, maar ondertussen is IoT-technologie steeds breder beschikbaar en meer matuur geworden. Mede hierdoor zijn de drempels verlaagd voor productbouwers om hun producten uit te breiden met sensoren, connectiviteit, AI, cloud-toepassingen en apps. Dit wil niet zeggen dat u de gewenste IoT-oplossing gewoon kant-en-klaar kan inkopen en aan uw product hangen. Maar evenmin dat u alle hardware en software ‘from scratch’ moet bouwen. Welke stappen moet u zetten en welke keuzes moet u dan maken om digitale technologie succesvol op te nemen in de ontwikkeling van uw slimme product? Om extra kosten, vertragingen en foute technologiekeuzes te vermijden kan u best vanaf de start de nodige inzichten verwerven om uw ontwikkeling in goede banen te leiden.

Doel

Met deze masterclass brengen we inzichten en tips aan die u vanaf de start van uw ontwikkeling wil(de) weten. Aan de hand van een concreet productvoorbeeld doorlopen we samen het traject om een slim product uit te werken: welke stappen er gezet worden, welke keuzes er gemaakt worden en welke mogelijkheden er zijn voor de verschillende elementen van uw oplossing. We leggen de focus op de ontwikkelaanpak en op de mogelijke uitdagingen en risico’s bij het maken van technologiekeuzes en het ontwikkelen met/zonder partners. We zoomen ook even in op de essentiële vereisten (security, privacy, …) en verschillende technologieën (sensoren, embedded platformen, AI, connectiviteit, cloud, apps, …) in een slim product en hoe ermee om te gaan, van concept tot industrialisatie.

Met de verworven inzichten kan u uw ontwikkelplannen versnellen, in de goede richting sturen en ook typische valkuilen vermijden die uw bedrijf extra tijd en geld kosten. Via een individueel opvolggesprek zorgen we dat u de inzichten kan vertalen naar concrete volgende stappen binnen uw bedrijf.

De masterclass bestaat uit een interactieve groepssessie van een halve dag en een individuele opvolgsessie:

  • De interactieve groepssessie vindt plaats op locatie. Ze wordt voorafgegaan door een broodjeslunch en beëindigd met een korte netwerkdrink (met in achtneming van de geldende coronamaatregelen). Het aantal deelnemers is beperkt tot 15. De voertaal voor deze sessie is Nederlands.

  • De individuele opvolgsessie wordt nadien met u ingepland en vindt online plaats (1,5 uur). We bespreken uw specifieke stappen om de tips binnen uw bedrijf toe te passen.

12:30 Ontvangst & broodjeslunch

13:00 Introductie & kennismaking bedrijven

13:30 Ontwikkeling van de IoT-oplossing rond een product aan de hand van een concreet productvoorbeeld

  • Vereisten en architectuur van uw oplossing

  • Benodigde ontwikkeling en expertise

  • Beschikbare IoT-technologie

  • Risicobeheersing met proofs-of-concept

  • Industrialisatie

16:45 Netwerkdrink

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.