Terug

Praktisch

Datum: in samenspraak met partner
Uur: -
Prijs: 981
Lesgever: Carl Van Rooy, senior innovatieadviseur VIGC
Thema: Digitizing Manufacturing Factory Of The Future
Aangeboden door: vigc

Oriënterend advies

Een individuele begeleiding van 2 dagen waarin u concrete inzichten verwerft in een specifiek thema. Zo krijgt u een duidelijke focus en maakt u de juiste keuzes. Lees meer

SWAiP Scan

Hoe slim is jouw bedrijf? Ontdek het met onze Quick Scan!
In welke mate heb jij zicht op jouw efficiëntie, kwaliteit, kostprijs en communicatie?

Verder digitaliseren en automatiseren zijn meer dan ooit de sleutel om grafische bedrijven toekomstbestendig te maken. Wij helpen jou op weg met de steun van de Vlaamse overheid!

Met onze nieuwe Quick Scan kunnen we in een korte tijdspanne kijken of jouw bedrijf al op een ‘slimme’ manier werkt. Aansluitend kunnen wij aangeven wat er kan verbeterd worden om jouw bedrijf (verder) te transformeren naar een ‘slim’ bedrijf.

Om te bekijken hoe ‘slim’ er wordt gewerkt in jouw bedrijf heeft het VIGC een Quick Scan ontwikkeld die we de naam SWAiP-scan (Smart Workflow Automation in Print) hebben gegeven.

Op welke manier is deze Quick Scan bruikbaar voor jouw bedrijf?

Hierbij moeten we eerst even kijken wat er wordt bedoeld met een ‘slim’ bedrijf. Dit is zeker niet altijd gelinkt aan investeringen en nog minder aan dure apparatuur. De focus ligt voornamelijk op een efficiënte operatie want automatisering toegepast op een goede organisatie zal de efficiëntie nog extra verhogen.

Volgende zaken zijn hierbij van belang

  • Verbondenheid zoals het constant informatie verzamelen vanuit de productieomgeving en een geconnecteerde samenwerking met leveranciers en klanten.

  • Geoptimaliseerde en betrouwbare productie of hoe zo efficiënt mogelijk automatiseren met zo weinig mogelijk interventie van personen en dus bijgevolg minder kosten.

  • Transparantie op basis van een duidelijke “live” planning om snel te kunnen reageren en de klanten snel de juiste informatie te kunnen bezorgen.

  • Proactief om problemen te identificeren, voorraden aan te vullen, tijdig kwaliteitsproblemen te kunnen detecteren, veiligheid, onderhoud, …

  • Agile (wendbaarheid en flexibel organiseren) om snel te kunnen reageren op productwijzigingen gebaseerd op een configureerbare bedrijfsstructuur om zo vlot planningen te kunnen aanpassen en te kunnen schakelen waar nodig.

Meer info & registreer

Partners

vigc
vigc

VIGC informeert en ondersteunt als onafhankelijk innovatiecentrum en netwerkorganisatie, alle grafische bedrijven en hun stakeholders, bij het invoeren van innovaties en best practices met als doel de waardeketen kwaliteitsvoller, efficiënter en duurzamer te maken en de competitiviteit te versterken.