Terug

Praktisch

Datum: 03 May 2022
Uur: 15:00 - 18:00
Prijs: Gratis
Aangeboden door: Flanders' FOOD

What’s Up What’s Next Roadshow - Danone

In het kader van het Industriepartnerschap en het What’s Up what’s next-event vindt een bedrijventour plaats die bedrijven uit verschillende sectoren aandoet. Elk bedrijfsbezoek wordt mede gehost door een van de partnerorganisaties.

Partnerorganisatie Flanders’ FOOD, het innovatieplatform van de Vlaamse voedingssector, voorziet een bezoek aan de site van Danone, dé Actimelfabriek: één van de vlaggenschepen van de Danone groep en de grootste yoghurtproductiesite in Europa.  Bovendien een Factory of the Future sinds 2021. Hier worden we, naast een kennismaking met het bedrijf en zijn activiteiten, getrakteerd op een rondleiding door de faciliteit. FlandersFood voorziet een presentatie over ‘data is the new oil’ en hoe blijven innoveren je weerbaarheid t.a.v. een crisis vergroot.

Nog op het programma

Barry Callebaut in Lokeren (2 mei, 15:00-18:00)

Samen met partnerorganisatie VIL, het innovatieplatform voor de logistieke sector, bezoeken we ’s werelds grootste chocolademagazijn, vanwaar chocoladeproducent Barry Callebaut Belgische chocolade verdeelt naar 140 landen. U mag u verwachten aan een presentatie over digitalisering in logistiek en de aanpak van Barry Callebaut binnen zijn Europees Distributiecentrum, gevolgd door een rondleiding door het centrum en een vrij bezoek aan het Experience Center.

Geysen Academy & Borit (9 juni, 15:00-18:00)

Agoria neemt u mee naar niet één, maar twee ondernemingen: erkend opleidingsverstrekker Geysen Academy in Westerlo en Borit, producent van componenten voor brandstofcellen en electrolysers uit Geel, die het in 2021 de tweede keer tot Factory of the Future schopte. Geysen Academy zal het eerst hebben over upskilling in Industry 4.0-context, Borit verzorgt een presentatie over automatisering, Industry 4.0 en connected manufacturing, waarna een bezoek in twee groepen aan beide bedrijven gepland staat.

Van Hoecke in Sint-Niklaas (coming soon)

Wood.be, kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie, organiseert een bedrijfsbezoek aan Van Hoecke, expert in meubelbeslag en sinds 2016 Factory of the Future. Hier mag u zich verwachten aan een presentatie rond de digitale transformatie binnen de onderneming, een rondleiding doorheen het bedrijf en meer uitleg over het lerend netwerk Future Furniture.

Mediahuis in Paal-Beringen (coming soon)

VIGC, het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie, verzorgt een bezoek aan de drukkerij van internationaal mediabedrijf Mediahuis in Paal-Beringen. De aanwezigen zullen er kunnen rekenen op een bezoek aan de  plant, een presentatie van gastbedrijf Mediahuis en een schets van de grafische sector

Elk bedrijfsbezoek tijdens onze roadshow wordt afgesloten met een networking drink.

Praktisch:

  • Inschrijven kan voor één of meer bedrijfsbezoeken)

  • gratis deelname, maar inschrijven (per bedrijfsbezoek) is verplicht

 

Meer info & registreer

Partners

Flanders' FOOD
Flanders' FOOD

Als speerpuntcluster agrifood versterkt Flanders’ FOOD de innovatieslagkracht van de voedingsbedrijven, door het verhogen van de wetenschappelijke en technologische kennis. Je kan er terecht voor specifieke ondersteuning je bij je innovatieprojecten en voor een steeds groeiend aanbod aan initiatieven.