Circulaire economie

Onze planeet kan niet blijven geven. Steeds meer jongeren én ouderen beseffen het. Europa beseft het, met ambitieuze Green Deal-doelstellingen om het eerste klimaatneutrale continent te worden én om de circulaire economie echt vooruit te helpen. Maar ook heel wat bedrijven beseffen het en willen de kansen grijpen die circulariteit biedt. Start daarmee hier.

Te vaak zitten we met z’n allen nog in een lineaire economie: we ontginnen grondstoffen, maken er producten mee en danken die af als afval. Recyclen is al een goede stap vooruit. Maar om echt het verschil te maken, moeten we naar een circulaire economie overstappen. 

Een economisch systeem waarin we producten, grondstoffen en onderdelen maximaal hergebruiken. Een systeem waarin producten hun waarde en functionaliteit zo lang en volledig mogelijk behouden. Een economie waarin niets nog afval is, waarin alles opnieuw grondstof wordt. Niet eenvoudig om waar te maken, maar wel dé weg vooruit die veel voordelen biedt, zoals minder materiaalkosten en de kans om nieuwe markten aan te boren.

Maak de overstap, ondersteund door onze expertise

Blogposts: laat u overtuigen en breid uw kennis nu uit

U bent nog niet overtuigd van de kansen die circulaire economie biedt? Of u bent het wel al en u wilt nu meteen uw expertise vergroten? Neem een duik in de boeiende blogposts van #industriepartnerschap en onze innovatiepartners.

Concrete vragen, concreet beantwoord

Zit u met vragen over circulaire economie, als bedrijf? Experten van onze partners geven glasheldere antwoorden. Een andere vraag? Neem gerust contact met ons op!