Terug

Praktisch

Datum: 15 juni 2021
Uur: 14:00 - 17:00
Prijs: gratis
Lesgever: Tom Van den Berghe (Febelfin), Brenda Van Tendeloo (Nationale Bank van België), Rudy Aernoudt (professor bedrijfsfinanciering aan de UGent, voormalig kabinetschef en hoofdeconoom bij de Europese Commissie), ING Rabobank, MiiMOSA
Thema: Circular economy
Aangeboden door: Fevia Vlaanderen

Thema-events

Verschillende experten en sprekers benaderen samen één onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Getuigenissen uit de industrie en inzichten uit de wetenschap, zowel uit binnen- als buitenland. Lees meer

Duurzaamheid: de nieuwe voorwaarde voor financiering

Duurzaamheid: succesvolle organisaties zijn ervan doordrongen. En terecht, want een doordacht duurzaamheidsbeleid maakt je onderneming aantrekkelijk en future-proof. Meer zelfs: zo’n beleid wordt steeds meer cruciaal om financiering te verkrijgen. Wist je bijvoorbeeld dat nieuwe wetgeving banken zal verplichten om steeds meer rekening te houden met duurzaamheidscriteria in hun financieringspolitiek?

Op de eerste Food Future Academy inspiratiesessie van Fevia Vlaanderen in het kader van de Industrie Partnerschap gesteund door VLAIO kom je er alles over te weten. Volgende 3 topsprekers schetsen het kader.

Tom Van den Berghe (Febelfin) verklaart welke duurzaamheidsinitiatieven Europa neemt, wat de EU Taxonomie inhoudt en waarom transparantie essentieel wordt in het beleggingsbeleid van financiële instellingen.

Brenda Van Tendeloo (Nationale Bank van België) licht toe welke impact klimaat- en milieugerelateerde risico’s hebben op Belgische financiële actoren en wat dat voor de transparantie betekent.

Rudy Aernoudt (professor bedrijfsfinanciering aan de UGent, voormalig kabinetschef en hoofdeconoom bij de Europese Commissie) schetst hoe ecologie en duurzaamheid de economie kunnen versterken.

Tot slot 3 tonen verschillende banken hoe je ook in de toekomst jouw investeringen en groei nog gefinancierd krijgt. 

Meer info & registreer

Partners

Fevia Vlaanderen
Fevia Vlaanderen

Fevia Vlaanderen is de stem van de Vlaamse Voedingsindustrie en staat voor een sterke, competitieve, innovatieve en duurzame voedingsindustrie. Om een duurzame groei mogelijk te maken voor onze leden, verdedigen wij hun belangen, adviseren we hen en creëren we netwerk- en leermomenten.