Terug

Praktisch

Datum: 16 februari 2021
Uur: 13:00 - 15:00
Thema: Climate & energy
Aangeboden door: Energyville, imec, vito

Thema-events

Verschillende experten en sprekers benaderen samen één onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Getuigenissen uit de industrie en inzichten uit de wetenschap, zowel uit binnen- als buitenland. Lees meer

Energy Encounters - Offshore Wind

De klimaatverandering is de uitdaging van een generatie. De ambities worden aangescherpt en de doelen voor de energietransitie worden duidelijker. Een paar maanden geleden publiceerde EnergyVille een studie die verschillende energie-scenario's voor België verkende. Op basis van die studie organiseren we nu debatten met experts: de Energy Encounters. We brengen de verschillende kanten van het verhaal samen en gaan op zoek naar realistische plannen tijdens onomwonden gesprekken.

Offshore wind is het derde onderwerp van onze Energy Encounters. We brengen belangrijke spelers samen om te onderzoeken wat er mogelijk is in België en wat de uitdagingen zijn waar bedrijven voor staan ​​bij het grootschalig inzetten van offshore wind. Tijdens het debat gaan we ook in op drijfveren en kansen, en kijken we naar de vraag hoe beleid de inzet van offshore wind kan versnellen. We verheugen ons op uw deelname!

Programma

 • 13.00u: Welkom door Federaal Minister van Energie Tinne Van der Straeten en Vice-eersteminister en Minister van Justitie en Noordzee Vincent Van Quickenborne.

 • 13.10 Offshore in het recente EnergyVille scenario voor België – Frank Meinke-Hubeny, VITO/EnergyVille

 • 13.20u: Belgisch perspectief - Wat is er mogelijk in de Belgische wateren? - Ann Overmeire, Blauwe Cluster

 • 13.45u: Korte presentaties van bedrijven en de uitdagingen waar ze mee geconfronteerd worden bij de uitrol van offshore wind

  • Markus Berger, elia

  • Nathalie Oosterlinck, DEME

  • Christophe Dhaene, Belgian Offshore Cluster

  • Hans Leerdam, Engie

 • 13.55u: Paneldiscussie: Grootste uitdagingen voor PV in de Belgische setting? Kansen voor Belgische actoren? Hoe kan beleid de verandering versnellen en de lokale actoren ondersteunen?

  • Moderator: Luc Pauwels, VRT

 • 14.45u: Conclusies

Meer info & registreer

Partners

Energyville
Energyville

EnergyVille is een samenwerking tussen de Belgische onderzoekspartners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. EnergyVille ontwikkelt de technologieën en kennis om publieke en private stakeholders te ondersteunen bij hun transitie naar een energie-efficiënte, gedecarboniseerde en duurzame stedelijke omgeving. 

imec
imec

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt meer dan 4.000 topwetenschappers uit bijna 100 landen samen.

vito
vito

VITO is een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel? De transitie versnellen naar een duurzame wereld.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.