Terug

Praktisch

Datum: 04 maart 2021 - 30 september 2021
Uur: 09:00 - 13:00
Prijs: 705
Lesgever: Dirk Van den Broecke
Thema: Climate & energy
Aangeboden door: Fevia Vlaanderen

Lerende netwerken

Vier workshops waarin we in kleine groepen inzoomen op de ervaringen, inzichten en best practices van organisaties met gelijkaardige uitdagingen. Lees meer

Exclusief lerend netwerk rond energiebesparing

Fevia Vlaanderen wil, met de steun van VLAIO in het kader van het #industriepartnerschap een lerend netwerk opzetten om samen met bedrijven uit de voedingsindustrie enerzijds best practices te delen inzake energie-efficiëntie en klimaatinspanningen en anderzijds kennis te maken met nieuwe technologieën die een positieve impact kunnen hebben op de energie-efficiëntie en de uitstoot van broeikasgassen van je bedrijf.

In het lerend netwerk komen zowel ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers over de gebruikte machines en technologieën als presentaties van nieuwe en/of alternatieve technologieën aan bod. Hiervoor zal er onder meer samengewerkt worden met technologiebedrijven en kennisinstellingen om de machines die momenteel op de markt zijn te verbeteren en te optimaliseren. De bedoeling moet zijn om enerzijds de gebruikte energie-efficiënte technologieën en machines beter af te stemmen op de noden van de voedingsbedrijven zodat zij deze makkelijker,  en sneller toepassen. Dankzij dit lerende netwerk zullen de voedingsbedrijven kennis maken met nieuwe en/of alternatieve technologieën en machines die ervoor zorgen dat ze nog energie-efficiënter kunnen werken.

Het lerende netwerk bestaat uit 15 bedrijven, en zal 4 keer per jaar samenkomen. De uiteindelijke bedoeling is om de deelnemende bedrijven de opgedane kennis te laten implementeren in het eigen bedrijf om op die manier energie-efficiënter te worden en hun CO2 -uitstoot te reduceren.

Wanneer?

  • Donderdag 4 maart, van 9u tot 13u

  • Donderdag 29 april, van 9u tot 13u

  • Donderdag 17 juni, van 9u tot 13u

  • Donderdag 30 september, van 9u tot 13u

Meer info & registreer

Partners

Fevia Vlaanderen
Fevia Vlaanderen

Fevia Vlaanderen is de stem van de Vlaamse Voedingsindustrie en staat voor een sterke, competitieve, innovatieve en duurzame voedingsindustrie. Om een duurzame groei mogelijk te maken voor onze leden, verdedigen wij hun belangen, adviseren we hen en creëren we netwerk- en leermomenten.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.