Terug

Praktisch

Datum: 25 mei 2021
Uur: -
Prijs: 1752 euro
Lesgever: Stijn Gielis, Nick Boucart, Pieter Beyl
Thema: Smart Products
Aangeboden door: Sirris

Groepscoaching

Vier sessies begeleiding door een deskundige. Hij die staat u bij in het implementeren van een technologische oplossing. Verschillende bedrijven met gelijkaardige uitdagingen delen hun ervaringen en inzichten. Lees meer

Groepscoaching - Hoe bouwt u uw slim product

Sensoren, intelligentie, connectiviteit en cloud-applicaties toevoegen aan uw product is niet eenvoudig als u wat minder vertrouwd bent met al die digitale technologieën en hoe u ze meeneemt in de ontwikkeling van uw nieuwe product. Verwerf de nodige inzichten om de valkuilen te vermijden die tot hoge kosten, vertragingen en foute technologiekeuzes leiden en uw ontwikkeling in goede banen te leiden via dit groepscoachingtraject.

Met deze groepscoaching  brengen we inzichten en tips, bruikbaar vanaf de start van uw ontwikkeling. We leggen de focus op de ontwikkelaanpak en op de mogelijke uitdagingen en risico’s bij het maken van technologiekeuzes en het ontwikkelen met/zonder partners. We zoomen ook in op de verschillende technologieën, van sensor tot cloud-applicatie, in een slim product en hoe u ermee omgaat, van concept tot industrialisatie.

Na afloop van dit traject heeft u een beter zicht op de ontwikkeling van uw slimme product:

-        hoe u uw ontwikkeling verder aanpakt,

-        hoe u de haalbaarheid nagaat van uw product,

-        of u voor een eigen ontwikkeling gaat of voor het inkopen van bestaande oplossingen,

-        welke expertise u nodig zult hebben,

-        hoe u kunt omgaan met technologiekeuzes voor de hele technologiestack van sensoren, embedded platformen en connectiviteit tot cloud en applicaties,

-        wat de industrialisatie van uw product inhoudt,

-        hoe u kunt samenwerken met externe partijen.

 

Met de verworven inzichten kunt u uw ontwikkelplannen versnellen en in de goede richting sturen, en ook typische valkuilen vermijden die uw bedrijf extra tijd en geld kosten.

 

Programma

 Het traject omvat vier sessies van een halve dag:

 Sessie 1: Vereisten en architectuur van uw slimme product

We starten van uw slimme productidee en kijken naar de link tussen technologische ontwikkeling en productstrategie. Na een overzicht van de typische ontwikkelstappen komen de vereisten en architectuur van de beoogde oplossing aan bod. U licht uw eigen case en uitdagingen toe.

 

Sessie 2: Eigen ontwikkeling en expertise

Hoe schat u zelf uw ontwikkeling in? We kijken naar techno-economische haalbaarheid en de vereiste ontwikkeling (‘make or buy’). Ook de benodigde expertise en mogelijke samenwerking met externe partners komen aan bod. U identificeert uw aandachtspunten voor de vervolgsessies waarin we dieper ingaan op de digitale technologie in en rond het slimme product.             

 

Sessie 3: Sensoren, embedded platform & connectiviteit

We zoomen in op de gedetailleerde vereisten voor de verschillende technologielagen in het fysieke product, de conceptuele keuzes en de technologieselectie. We identificeren typische risico’s en hoe we die tijdig kunnen beheersen door proofs-of-concept te bouwen. U kijkt vooruit naar de industrialisatie en we schatten de omvang en aandachtspunten ervan in.

 

Sessie 4: Cloud- & softwareapplicaties

We zoomen in op de gedetailleerde vereisten voor de verschillende technologielagen in de software rondom het fysieke product, de conceptuele keuzes en de technologieselectie. We identificeren typische risico’s en hoe we die tijdig kunnen beheersen door proofs-of-concept te bouwen. U kijkt vooruit naar de industrialisatie en we schatten de omvang en aandachtspunten ervan in.

 

Format

In de groepscoaching volgen (maximaal) een achttal bedrijven gezamenlijk dit traject van vier sessies van een halve dag. Dit laat u toe te leren uit de uitdagingen en ervaringen van andere bedrijven. Tussen de sessies gaat u aan de slag met de inzichten en met uw voorbereiding voor de volgende sessie.

Doorheen het traject is er de mogelijkheid voor uw bedrijf om in enkele bijkomende aparte momenten individueel begeleid te worden. Deze individuele begeleiding (tot 1,5 dag) is inbegrepen, maar facultatief.

Doelpubliek

Dit traject is gericht op bedrijven die een slim product voor ogen hebben, maar te weinig zicht hebben op de vereiste technologische ontwikkeling om het plan alleen uit te tekenen en hierbij stoten op heel wat vragen en onzekerheden. Als deelnemer heeft u een trekkende en/of sturende rol bij de technologische ontwikkeling van het nieuwe product, bijvoorbeeld vanuit uw functie als R&D manager, R&D engineer of (technische) productmanager.

De voertaal in deze groepscoaching is Nederlands, het presentatiemateriaal is in het Engels.

Heeft u nog met vragen over dit traject? Neem contact met ons op en we bekijken samen hoe het traject aansluit bij uw noden.

Coaches

-        Stijn Gielis, system architect smart products, Sirris

-        Nick Boucart, senior advisor software engineering & ICT, Sirris

-        Pieter Beyl, advisor smart products, Sirris

Praktisch

-        Data: 25 mei, 14 juni, 7 september (to be confirmed), 28 september (to be confirmed) telkens tussen 13-17u

-        De eerste sessies vindt online plaats. De twee laatste sessies worden vastgelegd in samenspraak met de deelnemers naargelang de corona-maatregelen.

De plaatsen voor deze groepscoaching zijn beperkt. Schrijf u daarom zo snel mogelijk in en we nemen contact met u op voor een online intakegesprek, opdat uw verwachtingen en de groepscoaching optimaal op elkaar aansluiten.

Prijs

Bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, betalen dankzij de steun van Vlaio in het kader van het Industriepartnerschap-project slechts 1.752 euro per deelnemer (excl. BTW) voor de vier sessies en de tussentijdse individuele begeleiding. Andere bedrijven betalen 5.839 euro per deelnemer.

Dit initiatief maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.


 #industriepartnerschap #sterkondernemen 

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.