Terug

Praktisch

Datum: 01 juni 2021 - 06 juni 2021
Uur: 13:00 - 17:00
Prijs: 1.752
Lesgever: Jan Kempeneers, VĂ©ronique Dossogne, Christophe Michiels, Jakob Kesteloot
Thema: Factory of the future
Aangeboden door: Sirris

Groepscoaching

Vier sessies begeleiding door een deskundige. Hij die staat u bij in het implementeren van een technologische oplossing. Verschillende bedrijven met gelijkaardige uitdagingen delen hun ervaringen en inzichten. Lees meer

Groepscoaching "Machines connecteren"

Industrie 4.0 is gebaseerd op het idee dat alle productie-installaties geconnecteerd zijn en dat gegevens kunnen worden uitgewisseld. De realiteit blijkt vaak niet zo eenvoudig. Hoe kan u uw machines connecteren? Hoe haalt u data uit deze machines? En hoe kunt u deze data visualiseren? Tijdens deze groepscoaching zoomen we in op de verschillende deelaspecten en gaan we – via oefeningen en experimenten - samen met u aan de slag.

Inhoud van Groepscoaching "Machines connecteren"

Alvorens te kunnen starten met het verzamelen en analyseren van machinedata, moeten de verschillende machines connecteren. Nieuwe machines en sturingen zijn vandaag voorzien van connectiviteitsopties, maar bestaande machines hebben vaak beperktere (of geen) mogelijkheden. Toch bieden recente technologische ontwikkelingen mogelijkheden om uw machinepark te connecteren. In deze groepscoaching duiken we samen met u in deze materie. Naast een uitgebreid inzicht in de onderliggende technologieën en mogelijke toepassingen, voorzien we verschillende demonstraties en experimenten die u toelaten om zelf een eerste ervaring op te doen en aan de slag te gaan.

Deze masterclass is bedoeld voor maakbedrijven die stappen willen zetten op weg naar de digitalisatie van hun productie. We richten ons in de eerste plaats op de beslissingsnemers binnen het bedrijf die nauw betrokken zijn bij het maken van de digitalisatieplannen (directie, productiemanagers, …). 

Programma & data

  • Sessie 1, 1 juni: Introductie tot de geconnecteerde werkplaats

  • Sessie 2, 6 juli: Machinedata verzamelen en uitwisselen

  • Sessie 3, najaar 2021: Uw machinepark connecteren en data uit uw machines halen

  • Sessie 4, najaar 2021: Visualiseren van machinedata in een dashboard

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.