Terug

Praktisch

Datum: 24 February 2022
Uur: 09:00 - 12:00
Prijs: €704
Aangeboden door: vigc

Lerende netwerken

Vier workshops waarin we in kleine groepen inzoomen op de ervaringen, inzichten en best practices van organisaties met gelijkaardige uitdagingen. Lees meer

Lerend Netwerk - Nieuw kleurbeheer architectuur

Ben jij gebeten door kleur en ook actief met kleurbeheer bezig in jouw bedrijf? Wil jij helemaal mee zijn met de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied? Lees dan vooral verder want wij hebben een boeiend ‘lerend netwerk’ uitgewerkt, onderverdeeld in 4 thematische technische online sessies van 3 uur waarbij de nieuwe iccMAX standaard centraal staat.

Lees de gedetailleerde uitleg over ons nieuwe initiatief hieronder even grondig door en overtuig uzelf om deel te nemen. Snel inschrijvingen is de boodschap want de plaatsen zijn strikt beperkt.

Inhoud van Lerend Netwerk - Nieuw kleurbeheer architectuur

Om leveranciers, productiebedrijven en organisaties te laten kennis maken met de nieuwe features van kleurprofielen, heeft het VIGC hiervoor een ‘lerend netwerk’ opgezet.

In het lerend netwerk wordt in kleine groep (ongeveer 15 deelnemers) de nieuwe mogelijkheden van kleurprofielen verkend. Het VIGC organiseert hiervoor 4 thematische technische sessies, die online (ZOOM) gevolgd kunnen worden.

Sessie 1: kick-off, 24 februari 2022

Duur: 3 uur – van 9u tot 12u

In deze kick-off wordt de basis gelegd om de nieuwe features te begrijpen. Dit door middel van een diepgaande introductie in colorimetrie, huidige status en toepassing van kleurbeheer. Tijdens deze sessie peilen we naar mogelijke toepassingen met de nieuwe kleurprofielen onder de deelnemers. Voor elke deelnemer kan één praktijkgeval uitgelicht worden dat dan verder wordt uitgewerkt in één van de volgende sessies.

Sessie 2: prepress, 24 maart 2022

Duur: 3 uur van 9u tot 12u

Hier ligt de focus op het omgaan met kleur in fotografie en opmaak. Dit vertaalt zich in o.a. kennis van lichtbronnen, beeldschermen en software voor beeldmanipulatie en opmaak.

Sessie 3: print, 21 april 2022

Duur: 3 uur van 9u tot 12u

Centraal in deze sessie staat ‘reproductie’ in al zijn vormen: processen met proceskleuren, steunkleuren, meerkleuren, finishing, in diverse sectoren als verpakkingen & labels, commercieel, large format, …

Sessie 4: out-of-the-box, 19 mei 2022

Duur: 3 uur van 9u tot 12u

Het resultaat van een kleuromzetting kan door tal van factoren beïnvloed worden, voorbeelden:

  • De optische witmakers in papier maken de afdruk blauwer

  • De hoek waaronder we drukwerk bekijken, beïnvloedt de kleur (glanseffecten)

  • De textuur van een textielbedrukking geeft een andere kleurindruk

Aan de hand van een aantal voorbeelden verkennen we deze uitbreidingen.

Meer info & registreer

Partners

vigc
vigc

VIGC informeert en ondersteunt als onafhankelijk innovatiecentrum en netwerkorganisatie, alle grafische bedrijven en hun stakeholders, bij het invoeren van innovaties en best practices met als doel de waardeketen kwaliteitsvoller, efficiënter en duurzamer te maken en de competitiviteit te versterken.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.