Terug

Praktisch

Datum: 26 november 2021
Uur: 09:00 - 17:00
Prijs: €75
Thema: Digital Services
Aangeboden door: Fedustria

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass - btw en douane in een post-Brexit-context: een praktische benadering

Fedustria en Deloitte nodigen u uit voor een interactieve informatiesessie waarbij, met een bijzondere aandacht voor de situatie na Brexit, ingegaan wordt op een aantal basisbeginselen inzake douane en btw bij internationale handel.

De lesgevers van Deloitte, elk met een uitgebreide expertise binnen het vakgebied, zullen de deelnemers op een heldere, op de praktijk gerichte manier wegwijs maken in deze complexe maar voor internationaal actieve bedrijven onontbeerlijke materie.

Na stil te staan bij enkele essentiële basisbegrippen en concepten zullen zij daartoe aan de hand van cases en op de sector toegespitste voorbeelden uit het werkveld een uiteenzetting geven van de voornaamste douane- en btw-vereisten bij invoer (zowel aan Britse als EU-zijde; o.m. DDP, e-commerce en drop shipments) dan wel uitvoer van goederen. Met daarnaast ook aandacht voor de wisselwerking met intracommunautaire leveringen en de toepassing van bijzondere douaneregelingen (o.m. actieve en passieve veredeling).

Het doel van deze sessie is deelnemers een beter begrip geven van hoe douane- en btw-vereisten in een internationale (post-Brexit) context correct en optimaal vervuld kunnen worden, en al gaande concrete antwoorden op specifieke vragen en uitdagingen waarmee de deelnemers geconfronteerd worden te formuleren.

Meer info & registreer

Partners

Fedustria
Fedustria

Fedustria is de stem van de bedrijven uit de textiel-, hout- en meubelindustrie en staan en behartigt hun belangen op elk niveau.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.