Terug

Praktisch

Datum: 11 maart 2021
Uur: 13:00 - 17:00
Prijs: 366 euro
Lesgever: Pieter Beyl
Thema: Smart Products
Aangeboden door: Sirris

Masterclasses

De masterclasses zijn cursussen waarin u specifieke kennis en inzichten opdoet die uw onderneming helpen om de volgende stap in uw innovatieproces te zetten. Lees meer

Masterclass: Teken uw strategie uit rond slimme producten

Met slimme producten kunt u als productbouwer vele waardevolle richtingen uit, maar op welk idee wil uw bedrijf nu gaan inzetten? En hoe vermijdt u dat uw slimme productinnovatie meer kost dan waarde levert? In deze masterclass lichten we een aanpak toe om tot waardevolle ideeën te komen die aansluiten bij uw bedrijf en beoogde markt.

Wie slimme producten zegt, denkt aan het toevoegen van digitale functionaliteiten en diensten aan een product om oplossingen met toegevoegde waarde te leveren. Dat betekent zeker een impact op uw product, maar waarschijnlijk ook op uw business en organisatie. Hoe gaat u om met die verlammende veelheid aan (nieuwe) mogelijkheden? Hoe komt u tot sterke ideeën en verhoogt u de slaagkansen van wat je op de markt wil brengen?

Sirris heeft een aanpak uitgewerkt die productbouwers ondersteunt bij het identificeren en valideren van een waardevol idee voor een slim product. Deze aanpak bouwt voort op bewezen methodes voor (digitale) producten, maar houdt rekening met de specifieke impact van slimme producten, dankzij:

 • slimme productscenario’s, gebaseerd op bestaande productvoorbeelden, die relevante richtingen aanreiken die aansluiten bij uw bedrijf

 • stapsgewijze validatie van de 'market fit' van het slimme productidee, die focust op welke waarde gecreëerd wordt, hoe die waarde geleverd wordt en hoe u hieruit ook opbrengst kunt realiseren voor uw bedrijf.

Met deze masterclass lichten we een praktische aanpak toe die productbouwers helpt om zich te oriënteren naar een waardevol idee voor hun slim product. De aanpak focust op slimme productscenario’s en validatie van de 'market fit'. De aangereikte methodes en tips versnellen en versterken de uitwerking van een slim productidee in uw bedrijf. 

Programma

De masterclass omvat twee online sessies van telkens een halve dag: 

Sessie 1: Slimme productscenario’s

U identificeert het slimme productidee dat relevant is voor uw bedrijf en waarvoor u hierna de 'market fit' verder wilt valideren.

 • business drivers om in te zetten op slimme producten

 • slimme productscenario’s en hun strategische fit met het bedrijf

 • uitdagingen en risico’s in kaart brengen

 • slimme product-roadmap: naar een productidee via haalbare tussenstappen

Sessie 2: Market fit van slimme producten

U tekent de essentie van uw businessmodel uit en valideert stapsgewijs de 'market fit', om u te verzekeren van de waarde van uw slimme productidee.

 • Waarde creëren: Wie is de klant? Waar zit waarde?

 • Waarde leveren: Wat is uw oplossing? Hoe wordt de waarde geleverd doorheen de waardeketen?

 • Waarde capteren: Hoe leidt uw oplossing tot opbrengst voor het bedrijf? Wat is uw prijsstrategie? 

Op het einde van de masterclass wordt de mogelijkheid voorzien om een 1-on-1 sessie in te plannen met de lesgevers voor advies over uw eigen implementatie van deze aanpak binnen uw bedrijf.

De voertaal voor deze masterclass is Nederlands. 

Voor wie?

 • Productbouwers die exploreren welk slim product ze op de markt willen brengen. In het bijzonder bedrijven die hier nog niet echt mee gestart waren of die al ervaring hebben, maar moeilijkheden ervaren bij het oriënteren.

 • Al wie binnen het bedrijf voortrekker is bij de exploratie van nieuwe producten (bedrijfsleiders, product-/innovation-/R&D-managers, …)

Let op! Het aantal deelnemers is beperkt tot 15, zodat de sessies interactief gehouden kunnen worden en bedrijven kunnen leren uit elkaars ervaringen. 

Data

11 en 12 maart, telkens van 13:00 tot 17:00 

Meer info & registreer

Partners

Sirris
Sirris

150 experts helpen bedrijven de juiste technologische keuze te maken en hun innovatieprojecten succesvol te realiseren. Gecombineerd met hoogtechnologische infrastructuur en een uitgebreid industrieel partnernetwerk, zorgt Sirris voor future proof bedrijven.

Neem deel en schrijf u nu in aan 30% van het normale tarief. De overige 70% wordt gefinancierd door Vlaio.