Duurzaamheid in de praktijk bij Fevia

04 februari 2021

Hoe de stap zetten naar echte energie-efficiëntie? En hoe een succesvolle duurzaamheidsstrategie realiseren? Fevia Vlaanderen, de federatie van de voedingsindustrie, pakt uit met interessante initiatieven op maat.

Verwacht: een lerend netwerk energie

Fevia bouwt momenteel een ‘lerend netwerk rond energie-efficiëntie’ uit. Een netwerk speciaal voor energiespecialisten van bedrijven die hun klimaatinspanningen naar een hoger niveau willen brengen. En ja, op termijn betekent dit: klimaatneutraal. Een ambitie die helemaal in lijn ligt met de Europese Green Deal.

Dankzij dit netwerk krijgen voedingsbedrijven inzicht in nieuwe en/of alternatieve technologieën om energie-efficiënt(er) te worden. Uiteraard is het ook de bedoeling elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Begin maart vindt een eerste sessie plaats. Op zoek naar tools om uw CO2-uitstoot verder te beperken? Deze kans grijpen? Contacteer coördinator Tom Quintelier gerust via tq@fevia.be. Of meteen inschrijven? Dat kan hier. Let op: de plaatsen zijn beperkt!

Coaching: samen naar een duurzamere aanpak

Duurzaam ondernemen, je hoort het overal maar hoe aanpakken op de werkvloer? Maak kennis met het individueel coachingtraject van Fevia Vlaanderen.

Processen en producten verduurzamen is een werk van lange adem. Een duurzaamheidsstrategie omzetten in concrete acties is inderdaad een hele uitdaging. Hoe daadwerkelijk overstappen op duurzame innovatie? En, minstens zo belangrijk, hoe de resultaten van uw inspanningen meetbaar en aantoonbaar maken?

Deskundige begeleiding is dan ideaal. Veel bedrijven hebben er ook behoefte aan. Daarom heeft Fevia een programma uitgewerkt dat elk bedrijf definitief op weg zet. Hiervoor schakelt Fevia experten in die u 5 dagen individueel begeleiden. Daarna krijgt u een grondige duurzaamheidsanalyse met operationele actiepunten voor uw bedrijf. Duidelijk en toepasbaar.

Net wat u zoekt? Een mailtje naar Ann Nachtergaele (an@fevia.be) en uw expert komt eraan. Doen!

Meer info: www.fevia.be

Meer artikels