cyberstart.be

cyberstart.be

Geef je cyberveiligheid een boost
dankzij cyberstart.be


Agoria en de partners van het Vlaams Industriepartnerschap lanceren vandaag cyberstart.be. Wie zich opgeeft voor de gratis e-tutorial zal wekelijks een e-mail ontvangen met daarin advies en tips en tricks om zo tot een praktisch actie- en implementatieplan te komen rond cybersecurity. Het cyberstartprogramma werd ontwikkeld in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

 

Neem vlug een kijkje op cyberstart.be

 

We namen in ons duurzaamheidsrapport al het engagement op dat tegen 2025 95% van onze leden over een cybersecurity-actieplan beschikt Met meer dan 100 aanvallen per dag is cybersecurity een noodzaak voor álle bedrijven. Cybersecurity is immers geen ‘nice to have’ maar een absolute noodzaak. 

Bovendien treedt er over 2 jaar een nieuwe Europese wetgeving in werking over cybersecurity. Dan moeten bedrijven een duidelijk zicht hebben op de cybersecurityrisico’s waaraan ze worden blootgesteld via hun leveranciers. Cyberveiligheid wordt dus met andere woorden een belangrijke voorwaarde om zaken te kunnen doen. En dus is het hoog tijd om aan de slag te gaan, want voor heel wat bedrijven duurt het minstens een jaar om cyberveiligheid goed geregeld te krijgen. 

Vind je dat allemaal wat ingewikkeld en zoek je liever meteen een externe partij met de juiste expertise? Neem deel aan de "Cybersecurity Verbetertrajecten" om met de steun van VLAIO door een cybersecurity expert te worden begeleid. 

Onze experten staan klaar om u bij te staan. Veel succes! 

Patrick Coomans
Expert Digital Products & Entrepreneurship

 

Cybersecurity verbetertrajecten 

Cybersecurity verbetertrajecten helpen Vlaamse kmo’s en maatwerkbedrijven bij het duurzaam verbeteren van hun cyberveiligheid. Tijdens zo’n traject ambieert een erkende dienstverlener de cybersecurity van een onderneming te versterken. VLAIO subsidieert 50% van de kosten voor het inkopen van deze externe begeleiding. 


*NIEUW in 2023* 

VLAIO biedt de cybersecurity verbetertrajecten nu in drie versies aan. Kies het pakket dat het best aansluit bij de noden van jouw onderneming: Sta je nog niet ver op gebied van cyberveiligheid en wil je graag een eerste analyse maken om te weten welke stappen je dient te zetten om de cyberveiligheid in je onderneming te verbeteren? Of heb je naast een analyse en een actieplan ook nood aan begeleiding op maat van één van onze dienstverleners bij het oplossen van veiligheidsproblemen? 

- START: eerste analyse + opmaak actieplan
- MEDIUM: analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen beperkt aantal veiligheidsproblemen 

- PLUS: analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen veiligheidsproblemen 

Meer info over de cybersecurity verbetertrajecten 
 
 

Lees meer