Hoe als industrieel bedrijf het onvoorspelbare automatiseren?

26 April 2022

Wat zijn dé industriële uitdagingen? Hoe kunnen we daarbij digitalisering, leanmanagement en de groene aanpak combineren? En bovenal: met welke technologieën kunnen we dit bereiken, heel concreet? Kris Van Heurck, Digitalization Manager Process Industries, en Bart Demaegdt, Digitalization Manager Manufacturing Industries, beide actief bij Siemens, geven u het antwoord.

De strategische productiecapaciteit en -voorraden meer regionaal implementeren, hogere flexibiliteit door onzekerheid, kortere innovatiecycli en hogere individualisering, almaar meer gebrek aan hoogopgeleid personeel, de hoge kostendruk en duurzaamheid, toegenomen complexiteit met IT/OT/IIoT: Siemens ziet heel wat industriële uitdagingen.

Tegelijkertijd kan de technologie van Industrie 4.0 heel wat ‘double digit’ verbeteringen teweegbrengen: 85% accurater voorspellen, 50 tot 60% minder downtime van machines, 50 tot 70% meer productiviteit … De huidige technologie kan 45% van de huidige taken automatiseren. Maar dat zijn repetitieve zaken. Hoe automatiseren we het onvoorspelbare?

Wat moet u worden, volgens Siemens?

“Uiteindelijk moeten industriële bedrijven een Green Lean Digital Factory worden”, vat Kris Van Heurck het samen. Waarin we meer doen met minder. Waarmee we duurzaam ondernemen. Maar waarmee we ook de principes van leanmanagement aanhouden. En het onvoorspelbare kunnen automatiseren. “Om dit waar te maken, zijn zes technologieën essentieel. Sommige hebben zich al bewezen in een industriële context, andere zijn nog niet helemaal matuur.” We overlopen ze kort:

· AI: artificiële intelligentie is dé geknipte technologie om een complexe industriële wereld te automatiseren.

· Blockchain: dé perfecte technologie om een trusted traceability waar te maken, die we nodig hebben om de carbon footprint van onze volledige supply chain te berekenen.

· AR is geen gimmick, maar dé manier om meer te doen met minder. AR kan een gebruiker begeleiden in het verbeteren van zijn taken, zijn cognitief vermogen aanzienlijk verhogen.

· Autonome systemen: van Automated Guided Vehicles tot Automated Mobile Robots, voor heel flexibele fabrieken die zo veel mogelijk productie lokaal houden met een veel kleinere carbon footprint.

· Cybersecurity, voor een veilige productie. Dé fundering voor digitalisering, innovatie en Industrie 4.0.

· IIoT-stack, als enabler voor X-as-a-Service, waarbij X dan staat voor wat u zelf ook wenst. Om data van elke asset makkelijk te verzamelen, analyseren, bewaren en valoriseren. Of om IT/OT-convergentie mogelijk te maken.

En dan zijn er natuurlijk ook nog uw medewerkers zelf. “In de wandelgangen wordt er al over gesproken: Industrie 5.0, die de mens opnieuw meer centraal stelt. Het nodige digitale talent in huis hebben blijkt dé grootste uitdaging voor digitalisering”, aldus Bart Demaegdt. Hoe u mensen met de nodige skills kunt verkrijgen? Via human augmentation, maar ook reskilling en upskilling.

Duikt u verder in deze boeiende keynote?

Over hoe Siemens levenslang leren in de dagelijkse praktijk inbedt? Hoe de Siemens Industry Academy opleidingen dichter bij industrie brengt en studenten in contact laat komen met de laatste technologie? En natuurlijk: hoe de zes bovengenoemde technologieën een antwoord op de vele industriële uitdagingen bieden?

Vul nu uw gegevens in en bekijk de inspirerende What’s Up What’s Next-keynote van Kris Van Heurck en Bart Demaegdt bij Siemens, net als de onmisbare videopresentaties van Schneider Electric, Flow Pilots en de bekende basejumper/wingsuitpiloot Cedric Dumont. Pakken niet te missen informatie én inspiratie rond digitalisering, duurzaamheid en Industrie 4.0 + 5.0.

Bekijk nu alle keynotes van What’s Up What’s Next

Meer artikels