Circulaire economie

Circulaire economie

Onze planeet kan niet blijven geven. Steeds meer jongeren én ouderen beseffen het. Europa beseft het, met ambitieuze Green Deal-doelstellingen om het eerste klimaatneutrale continent te worden én om de circulaire economie echt vooruit te helpen. Maar ook heel wat bedrijven beseffen het en willen de kansen grijpen die circulariteit biedt, zoals minder materiaalkosten, de kans om nieuwe markten & klantensegmenten aan te boren, proactief in te spelen op regelgeving en de aantrekkelijkheid van je onderneming te verhogen.. Start er hier alvast mee.

 

Te vaak zitten we met z’n allen nog in een lineaire economie: we ontginnen grondstoffen, maken er producten mee en danken die af als afval. Recyclen is al een goede stap vooruit. Maar om echt het verschil te maken, moeten we naar een circulaire economie overstappen. 

Een economisch systeem waarin we producten, grondstoffen en onderdelen maximaal hergebruiken. Een systeem waarin producten hun waarde en functionaliteit zo lang en volledig mogelijk behouden. Een economie waarin niets nog afval is, waarin alles opnieuw grondstof wordt. Niet eenvoudig om waar te maken, maar wel dé weg vooruit die veel voordelen biedt, zoals minder materiaalkosten en de kans om nieuwe markten aan te boren.

 

Maak de overstap, ondersteund door onze expertise

  • Meer weten over wat circulaire economie inhoudt en welke voordelen u er als industrieel bedrijf uit kunt halen? Krijg inzichten tijdens de boeiende thematische events van onze innovatiepartners.

  • Hoe u concreet circulair kunt produceren? Leer het stap voor stap tijdens de vele masterclasses, webinars … van onze partners. Bijvoorbeeld over dé eerste stap in een overschakeling naar circulaire economie: circulair ontwerpen.

Ontdek alle initiatieven in één handige agenda

 

Blogposts: laat u overtuigen en breid uw kennis nu uit
U bent nog niet overtuigd van de kansen die circulaire economie biedt? Of u bent het wel al en u wilt nu meteen uw expertise vergroten? Neem een duik in de boeiende blogposts van #industriepartnerschap en onze innovatiepartners.

 

NIEUW: Circulaire economie:
wat houdt het in en hoe start u ermee?

Zowel de Europese Unie als heel wat bedrijven willen de circulaire economie waarmaken. Maar wat houdt het eigenlijk in? En hoe maakt u er werk van?

Concrete vragen, concreet beantwoord
Zit u met vragen over circulaire economie, als bedrijf? Experten van onze partners geven glasheldere antwoorden. Een andere vraag? Neem gerust contact met ons op!

Lees meer