Wacht niet langer, start nu met artificiële intelligentie!

06 December 2021

Maakt uw bedrijf al gebruik van artificiële intelligentie (AI)? Ondanks de technologische ontwikkelingen blijven de antwoorden in veel opzichten vaak dezelfde: te complex, te grote investeringen, alleen geschikt voor grote ondernemingen. De drempel naar AI is echter de laatste jaren drastisch verlaagd, de inzetbaarheid uitgebreid.

U hebt ongetwijfeld al over artificiële intelligentie (AI) gehoord. De term bestaat sinds de jaren 1950 en wordt vandaag vaak omschreven als “de mogelijkheid van een machine om typisch menselijke capaciteiten (zoals observeren, herkennen, leren, …) na te bootsen en te combineren, om functies uit te voeren die een mens zou kunnen uitvoeren” (vrij naar IBM).

Wanneer u typische voorbeelden van AI zoekt, komt u al snel bij zelfrijdende auto’s, slimme assistenten zoals Alexa of de automatische screening van medische beelden. Dat zijn zeer complexe toepassingen, waarvoor een groot en ervaren team, en heel veel data nodig zijn. Zo lijkt het of AI enkel haalbaar is voor bedrijven die veel tijd en middelen hebben om complexe AI-projecten op te zetten.

Niets is minder waar, AI is de afgelopen jaren veel toegankelijker geworden, en wordt ondertussen door heel wat bedrijven, groot en klein, met succes ingezet, ook in België: voor het inplannen van onderhoud, om procesafwijkingen sneller te detecteren of om producten en diensten slimmer te maken. Sterker nog, langer wachten lijkt geen slimme optie…

Omdat ‘zien vaak belangrijker is dan geloven’, presenteren we u sprekende voorbeelden van AI in de bedrijfscontext: elke maand organiseren Agoria en Sirris de online ‘AI Inspiration Sessions’. Drie bedrijven vertellen hoe en waarom ze AI ingezet hebben om een concreet en herkenbaar probleem op te lossen. Ook de resultaten worden getoond: hogere efficiëntie, hogere kwaliteit, meer winst, …

De AI Inspiration Sessions zijn korte online webinars die we u, dankzij VLAIO en onze sponsors, gratis kunnen aanbieden. Wie weet helpt het om ook voor uw bedrijf de volgende stap te zetten?

Schrijf u nu in via deze link, langer wachten is immers geen optie!

Meer artikels